DTG-Painatus tekstiileihin


Merkkaus menetelmät, DTG-Painatus by Ilpo N., 15.3.2021

DTG "direct-to-carment" on digitaalinen merkkaustekniikka jossa kuva tulostetaan suoraan tekstiilin pintaan. DTG:n etu silkkipainamiseen on mahdollisuus toteuttaa helposti pieniä määriä ja todella värikkäitä kuvia, ilman että kustannukset karkaavat taivaisiin.

DTG tekniikka sopii pairhaiten pieniin eriin ja valokuvamaisiin painatuksiin jotka sisältävät paljon värejä. Isoissa erissä silkkipaino on edelleen kustannustehokkain tapa merkata tekstiilit.

DTG painatus tehdään cmyk-värimaailmassa ja siksi se ei ole paras vaihtoehto kun painatukseen pitäisi saada tarkka pms-sävy.

Erikoispainatukset kuten metallivärit eivät onnistu dtg tekniikalla.

DTG painatuksen hinta muodostuu painettavien tuotteiden määrästä, aloituskustannuksesta ja painatuksen koosta. Toisin kun silkkipainamisessa niin dtg tekniikalla painovärien määrällä ei ole vaikutusta hintaan.

--

Blogikuvia

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Brodeeraus

Brodeeraus on silkkipainamisen ohella yleisin tapa tehdä merkkauksia tekstiileihin. Brodeeraus sopii mm. päällysvaatteisiin, päähineisiin, pyyhkeisiin ja erilaisiin laukkuihin. Brodeeraus ei ole paras vaihtoehto vaatteisiin (esim. t-paita) jotka ovat suoraan ihon kanssa kosket...

Silkkipainatus tekstiileihin

Silkkipainatus on kaikkein monipuolisin tapa merkata tekstiilejä, sillä saadaan aikaseksi todella tarkkoja kuvia ja kirkkaita värejä. Silkkipainamalla on mahdollista tehdä spot-väri painatuksia tai liukuväri painatuksia rasteritekniikalla. Myös erilaisten efektien painaminen o...