Ostoskorisi

Sulje

Vinga Of Sweden brand

  

Kestävyyteen liittyvä työmme

Vinga of Sweden haluaa tehdä laadukkaita tuotteita ja pakata ne tyylikkäästi. Tahdomme, että asiakas kokee iloa käyttäessään tuotteitamme. Olemme sitoutuneet valmistamaan tuotteemme ja pakkauksemme vastuullisesti. Se tarkoittaa, että kumppanitehtaidemme tulee toimia laillisesti, turvallisesti, oikeudenmukaisesti sekä huolehtia työolosuhteiden kunnollisuudesta. Pyrimme aktiivisesti löytämään ympäristöystävällisiä materiaaleja ja energiaa säästäviä tuotantomenetelmiä.

 

ISO-sertifikaatti, jonka tavoitteena on parantaa laatua

Kiitos jatkuvasta päättäväisyydestämme työskennellä oikeudenmukaisemmilla olosuhteilla tehokkaampien prosessien kanssa, sovelletaan ISO-sertifiointia, jossa visio on eturintamassa. Organisaatiossa tällä hetkellä käytössä olevat sertifikaatit pyrkivät tehostamaan tuotteiden valmistamista vähentäen ympäristövaikutuksia ja optimoimaan sisäisiä prosesseja.

ISO 9001

ISO 9001:2008 -laatujärjestelmä on työväline yrityksille, jotka haluavat harjoittaa tehokasta ja strukturoitua laatutyötä. ISO 9001 -vaatimukset on tarkoitettu kaikille yrityksille riippumatta niiden koosta tai toimialasta. Laadunhallintajärjestelmän tavoitteena on luoda laatutyölle suuntaviivat, niin että yritykset pyrkivät jatkuviin parannuksiin ja palveluidensa ja tuotteidensa laadun varmistamiseen. 

www.sis.se/iso9001/

ISO 14001

Ympäristöjärjestelmä, joka auttaa meitä työskentelemään systemaattisesti yrityksemme ympäristövaikutuksen vähentämiseksi ja kustannustehokkaiden vaihtoehtojen löytämiseksi. Näin voimme kehittää toimintaamme sekä ympäristöystävällisemmäksi että tuottavammaksi. ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän kansainvälisten standardien avulla organisaatio pystyy identifioimaan ympäristövaikutuksensa ja vähentämään sitä systemaattisesti. Standardi tarjoaa tukea työssämme kehittäessämme työtapoja esimerkiksi energian ja raaka-aineiden kulutuksen pienentämiseksi ja jätteiden ja päästöjen määrän vähentämiseksi.

www.sis.se/iso14001/

ÖKO-tex 100

OEKO-TEX® Oeko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testausja sertifiointijärjestelmä. Standardi rajoittaa haitta-aineiksi määriteltyjen tekstiilikemikaalien käyttöä. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. 

www.oeko-tex.com/

 

 

Itsenäiset kumppanuudet kaikkialla maailmassa

Monien yhteistoimintojen avulla pyrimme jatkuvasti parantamaan sisäisiä prosesseja sekä ympäristövaikutuksia nykypäivän yhteiskunnan sosiaalisiin näkökohtiin. Ulkoisten organisaatioiden kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta voimme tunnustaa, että olemme alan eturintamassa ympäristön ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Lisäksi nämä kumppanuudet merkitsevät sitä, että tuotantoamme ja toimitusketjuun kohdistuu entistä enemmän vaatimuksia tuottajan vastuulle, joka sitten lisätään tuotteen tuottamiseen.

FTI- REPA

Vuonna 1994 on otettu käyttöön pakkauksia ja pakkausmateriaaleja koskeva tuotevastuu. Tuotevastuu tarkoittaa sitä, että tuotteen valmistajalla on ympäristövastuu, jonka mukaisesti se on velvollinen huolehtimaan tuotteesta myös sen päädyttyä loppukäyttäjälle. Yksittäisillä yrityksillä on mahdollisuus liittyä REPA-järjestelmään. Maksamalla REPA:lle pakkausmaksun yritys toimii tuottajavastuun mukaisesti. Materiaaliyritys vastaa tällöin omista tuotteistaan. Maksuilla rahoitetaan kierrätyspisteet, joihin kuluttaja voi viedä pakkaukset kierrätystä varten. 

www.ftiab.se

GOTS

GOTS on lyhenne termistä Global Organic Textile Standard, ja sen luonnonkuituja koskeva kansainvälinen ympäristömerkintä. Tämän standardin avulla säännellään haitallisia aineita ja päästöjä koko tuotanto- eli tavantoimittajaketjussa. Sertifiointi edellyttää, että kuidut on viljelty luonnonmukaisesti EU-direktiivin edellyttämällä tavalla. Koko prosessin aikana suoritetaan tarkkoja tarkistustoimenpiteitä. Kaikissa valmistusvaiheissa huolehditaan tarkoin ympäristöstä. Tämä sertifikaatti takaa, että tuotteet on valmistettu vähintään 70–100-prosenttisesti luomumateriaalista ja että valmistus tapahtuu vastuullisesti sekä ympäristön että sosiaalisen vastuun kannalta. Riippumaton tarkastaja kontrolloi ja seuraa vaatimusten toteutumista vuosittain. Pyrimme siihen, että yhä useampi tekstiilituotteemme saisi GOTS-merkinnän. 

www.global-standard.org

FAIRTRADE

Reilun kaupan sertifiointijärjestelmä on Fairtrade International -järjestön (FLO) hallinnoima järjestelmä tuotteille, joiden tuotanto noudattaa tiettyjä vaatimuksia ympäristöasioiden, työvoiman ja sosiaalisen kestävyyden suhteen. Se pyrkii parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupankäynnissä. Reilun kaupan merkki tuotteessa tarkoittaa, että tuotantoketju noudattaa FLO:n Reilun kaupan kriteerejä, ja merkin tarkoituksena on ympäristömerkkien tavoin vaikuttaa kuluttajien ostopäätöksiin. 

www.fairtrade.se

translation missing: fi.layout.homepage.mailing_list_join

translation missing: fi.layout.homepage.mailing_list_text